Самуел Финци е в главната роля в на режисьора Андрей Паунов.

...
Самуел Финци е в главната роля в на режисьора Андрей Паунов.
Коментари Харесай

Самуел Финци: В българското общество е пълно с хищници

Самуел Финци е в основната роля в на режисьора Андрей Паунов. Филм, който води към доста размишления, слага обществени въпроси, психични абстракции или просто е нов актуален прочит по едноименната пиеса на Йордан Радичков. Самуел Финци от години живее и работи в Германия, само че с наслада одобри поканата да се включи в актьорския състав на кино лентата дружно с Йосиф Сърчаджиев, Захари Бахаров, Борко Чучков, Леонид Йовчев и Малин Кръстев.

В този мъжки състав в един януарски зимен ден в една налудничава конюнктура всички търсят Петър Моторов, отговорите на живота си или себе си...



Г-н Финци, пристигнахте особено за премиерата на „ Януари “ от  Германия. Успяхте ли да гледате преди този момент кино лентата? 

Да, два или три пъти. Но като виждам, в никакъв случай не мисля за себе си. Когато видях на фестивала Black nights в Талин, още веднъж се удивих какъв брой доста нови неща може човек да открие в него. Всеки идващ път, когато го виждам, има нови пластове, нови сюжети, които пипвам. Този филм е с доста загадки, без да те кара да искаш отговорите. Търсиш ги, намираш, след това ги отхвърляш. Този филм не би трябвало да се гледа с концепцията „ желая да схвана “. Той няма разказа на една нормално разказана история със сюжетна линия. Това е чисто кино за мен.

Как Ви се коства бавното движение на действието и отвлечен и нереален ли е обликът на Вашия воин?

Това е извънредно за днешното кино. На мен също доста ми харесва бавното движение. Но обликът на моя воин не е нереален и похитен за мен. Въпросът е обликът да се сервира с нужните средства на публиката. Разказваме ли трилър? Разказваме ли хорър? Изразните средства са работа на режисьора. Аз си бях построил моя воин и си споделих: а-ха, той има потребност от тези предмети, той се движи в това пространство. Актьорите работим с съответни неща. Никога не мисля: о, това, в случай че направя, това какво би означавало?

Правят впечатление обраните мимики и страсти на лицето. 

Има страсти, само че са доста спестовни. Процесите се случват вътре. Лицето може да не се движи, а очите да описват мислите и в случай че човек съумява да следи мисловните процеси на бавния кадър, концентриран върху лицето, тогава ще успее да разбере и страстите.

Има ли място за подобен вид кино през днешния ден?

За всякакво кино има място. Светът е огромен и има безчет способи да се вършат филми. Настоявам в тази своя теза, че има доста хора, които не желаят да гледат единствено мейнстрийм кино. Няма подготвена рецепта за положително кино. Може да има една идея и да се доразвие по пътя. Затова е хубаво, че има разнообразни типове филми и толкоз доста избор. Фактите приказват сами: филмът потегля от 24 януари по кината в Англия. " Януари " получи и награди на няколко фестивала в чужбина...

Кои са вълците в обществото ни през днешния ден и още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР